Skip links

O ATOMICU

Atomic postoji da vodi skijanje naprijed

Od staze do praha, udaljenih bekcountry vrhova do lokalnih nordijskih staza, Atomic postoji da vodi skijanje naprijed.

Osnovan 1955. godine, Atomic proizvodi najbolju svjetsku opremu za zimske sportove. Više od 65 godina naši proizvodi pomažu da se redefinira skijaško iskustvo za skijaše svih nivoa, od početnika koji se prvi put kreću do najvećih sportista koji pomiču svoje granice u samom vrhu sporta.

Atomic je od svog osnivanja smješten u srcu austrijskih Alpa. Danas je najveći proizvođač skija na svijetu sa 1000 zaposlenih sa sjedištem u dolini Pongau. 60 kilometara južno od Salzburga, Atomic proizvodi preko 400.000 pari skija godišnje. Cijela Atomic porodica ujedinjena je našim zajedničkim vrijednostima: inovativnošću, autentičnošću i pionirskim duhom. Ove vrijednosti se kombiniraju kako bi Atomic-u omogućile da definira skijaški sport.

SKIJANJE NAM JE U KRVI. DEFINIRA KO SMO KAO LJUDI I KAO KOMPANIJA.

Atomic je osnovao Alois Rohrmoser 1955. godine u austrijskim Alpama. Prvih 40 pari skija ručno je izrezbareno u njegovoj radionici koristeći drvo lokalnog izvora. U roku od dvije godine proizvodnja je porasla na preko 2000 pari skija. Sadašnje sjedište Atomica nalazi se 5 kilometara od mjesta gdje je brend rođen.

Uspjeh na takmičenjima na elitnom nivou uvijek je pokretao i definirao naš brend. Od trkaćeg kruga Svjetskog kupa do X igara, Freeride World Toura do Vasaloppeta, nebrojeni prošli i sadašnji skijaši su pobijedili s Atomic-om. Validacija u vrhu sporta je ključni dio istraživanja i razvoja brenda i pokreće inovacije u svim skijaškim disciplinama.

Legende sa svih skijaških igrališta odabrali su Atomic kako bi podržali svoje atletske i kreativne ambicije. Od lokalnog heroja, Hermanna Maiera do globalnog fenomena Mikaele Shiffrin, alpski trkački tim je oblikovao Atomic brend. Atomski sportisti definišu i druge discipline skijanja, od Chrisa Benchetlera koji slika nove linije niz planinu d ostalih nordijskih i skijaških sportista koji stalno redefinišu šta znači biti brz, moćan i graciozan u planinama.